Castellterçol va celebrar aquest diumenge el concurs de gossos d'atura que, amb vint-i-vuit edicions, s'ha convertit en una cita tradicional per a veïns i visitants. El mallorquí Miquel Adrover, amb el seu gos Xeco, va ser el primer classificat. En segon lloc va quedar Moisès Tarrés, de Viladrau, amb el seu gos Mac, i el francès Jean François Casseaux, amb el Luke, va ocupar la tercera posició.

Des del començament els pastors van posar a prova els seus gossos d'atura, que van haver de passar per un passadís marcat amb banderoles i portar l'escamot d'ovelles cap al cercle degudament marcat. Tot seguit, havien de fer-les entrar en una cleda i treure-les després. Els 14 pastors que enguany han participat en la trobada van demostrar, els uns més que d'altres, el seu encert i perícia a l'hora de donar les ordres precises als seus mastins.

L'enginy dels pastors amb xiulets, crits i mots propis de l'ofici, van portar a bon port, en la major part de participants, les ovelles cap on calia dur-les en cada prova. En acabar les dues tandes d'exercicis, els pastors van ser obsequiats amb productes de la terra i del camp, que els hi van entregar els alcaldes de Castellcir i Castellterçol Eduard Guiteras i Isaac Burgos, respectivament. Hilari Novillo, de Santpedor, antic pastor que havia treballat en l'ofici a Castellterçol, va ocupar el novè lloc. Més de 800 visitants van gaudir de l'espectacle.