Castellterçol va celebrar diumenge el concurs de gossos d'atura que, amb vint-i-vuit edicions, s'ha convertit en una cita tradicional per a veïns i visitants. El mallorquí Miquel Adrover, amb el seu gos Xeco, va ser el primer classificat. En segon lloc va quedar Moisès Tarrés, de Viladrau, amb el seu gos Mac, i el francès Jean François Casseaux, amb el Luke, va ocupar la tercera posició.

Des del començament els pastors van posar a prova els seus gossos d'atura, que van haver de passar per un passadís marcat amb banderoles i portar el ramat d'ovelles cap al cercle degudament marcat. Tot seguit, havien de fer-les entrar en una cleda i treure-les després. Els 14 pastors que enguany han participat en la trobada van demostrar, els uns més que d'altres, el seu encert i perícia a l'hora de donar les ordres precises als seus mastins.

L'enginy dels pastors amb xiulets, crits i mots propis de l'ofici va portar amb èxit, en la majoria de casos, les ovelles cap on calia dur-les en cada prova. En acabar les dues tandes d'exercicis, els pastors van ser obsequiats amb productes de la terra i del camp, que els van entregar els alcaldes de Castellcir i Castellterçol, Eduard Guiteras i Isaac Burgos, respectivament.

Hilari Novillo, de Santpedor, antic pastor que havia treballat en l'ofici al municipi de Castellterçol, va ocupar el novè lloc del concurs, on més de 800 visitants van gaudir de l'espectacle.