19 de desembre de 2019
19.12.2019
Regió7

Collsuspina planifica millores en la mobilitat al carrer Major i l'entorn de l'escola

La Diputació ha lliurat un estudi amb propostes resolutives a l'Ajuntament

19.12.2019 | 14:27

L'Ajuntament de Collsuspina ja té sobre la taula l'estudi que ha realitzat la Diputació de Barcelona per posar solució als problemes de mobilitat que sovint es generen al carrer Major i a l'entorn de l'escola Els Ventets, degut a la confluència de vehicles i vianants en dos espais molt concorreguts.

El carrer Major és la via principal de pas, lloc d'aparcament i d'operacions de càrrega i descàrrega; i l'entorn de l'escola, situada al barri del Raval de Picanyol, presenta algunes inseguretats perquè els infants hi accedeixin a peu, amb voreres estretes i per l'acumulació de vehicles dels familiars que porten i recullen els infants.

Davant d'aquesta situació, l'estudi de la Diputació planteja com a possibles actuacions la creació d'una porta d'entrada a l'inici del carrer Major que reforci la idea que s'està accedint a un entorn urbà, des d'un sol nivell amb plataforma única, i que doni facilitat al creuament de vianants. També es proposa que l'espai de creuament estigui lliure d'aparcament, regular l'aparcament en línia a la resta, i garantir més espai per als vianants.

L'estudi també proposa la instal·lació de mobiliari urbà que reforci els espais d'estada, ja sigui amb jardineres, bancs i jocs infantils, com també amb nova il·luminació.

Amb tot plegat s'aconseguiria un equilibri en la distribució de l'espai públic, amb un 50 % destinat ala mobilitat de vehicles, i un 50 % a la mobilitat a peu i espais d'estada.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook