Segueix-nos a les xarxes socials:

Moià comença una jornada de cribratges massius

Les proves es realitzen al llarg d'aquest divendres al pavelló esportiu

Moià comença una jornada de cribratges massiusQUERALT CASALS

Desenes de veïns de Moià s'han apropat des de primera hora del matí d'aquest divendres al pavelló d'esports del municipi per poder assistir a les proves de cribratges intensius de covid-19 que l'Institut Català de la Salut realitza aquests dies en diverses poblacions de la Catalunya Central.

La mesura està dirigida a la població asimptomàtica de més de 16 anys i que no hagin passat la malaltia, amb la finalitat de frenar l'expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària de la malaltia.

Davant del recinte esportiu s'han instal·lat tanques per definir la cua d'espera mantenint la distància social. A banda dels que esperen fora el seu torn, a dins hi ha una desena de persones a qui se'ls pren les dades i se'ls fa el test, el resultat del qual es coneix en uns 15 minuts.

A Moià, la realització del cribratge ha començat a 2/4 de 9 del matí i es perllongarà fins a 2/4 de 2 de la tarda, i es reprendrà a les 3 de la tarda fins a les 8 del vespre.

A la Catalunya Central s'estan fent aquestes sessions de proves intensives en un total de 18 municipis, entre aquesta setmana i la vinent. Aquest divendres mateix també se'n realitzen a Gironella, i es van iniciar amb les que ja s'han fet a Manresa, Berga, Solsona, Igualada, Sant Fruitós i Puig-reig.

La setmana vinent hi ha programades noves sessions de cribratges a poblacions com Artés, Sallent, Navàs, Navarcles i Santpedor.

Prem per veure més contingut per a tu