Moià ha iniciat els treballs per destinar la coberta del pavelló poliesportiu a la generació d’energia solar, un dels primers projectes que pot impulsar l’Ajuntament en el camp de les energies renovables i per incidir en l’estalvi en la factura municipal.

L’objectiu principal de la instal·lació que ara es comença a fer realitat és la generació d’energia elèctrica provinent de fonts renovables per poder abastir part del consum de l’equipament o altres espais associats. Alhora, aquesta instal·lació pretén reduir la factura elèctrica i esdevenir un equipament més autònom i competitiu al reduir la seva dependència energètica.

En concret, la instal·lació de 100 Kw d'autoconsum compartit permetrà generar energia per al pavelló, per al camp de futbol i altres equipaments municipals.

Segons fonts municipals, un cop estigui en marxa permetrà reduir el consum energètic del pavelló i equipaments municipals propers als quals es connectarà, amb una estimació d’estalvi de més de 20.000 euros anuals en la factura energètica, i de 35 tones de CO2 anuals.

Es tracta d’un projecte que es va posar a concurs amb un pressupost de gairebé 159.000 euros, i que compta amb una subvenció de la Diputació de Barcelona del 90% del cost (142.654 euros), dins del Programa Renovables 2030.