La selecció de Colòmbia es va adjudicar per un contundent 0-3 la 'final' davant Polònia, els dos equips que van perdre en el seu debut en el grup H. D'aquesta manera, els sud-americans van deixar el seu segell i mantenen intactes les possibilitats de ser als vuitens de final. I tot gràcies als gols del barcelonista Yerry Mina, que va obrir la llauna, de Falcao i de Cuadrado. Polònia, per la seva part, va quedar eliminarda.

Els futbolistes de José Pékerman van mostrar el que exigia el guió d'un partit sense xarxa, tot i tractar-se de la segona jornada. Colòmbia va oblidar la seva derrota davant Japó, molt condicionada per jugar amb inferioritat i per anar darrere en el marcador des del tercer minut. De fet, els sud-americans van mostrar el futbol que els donava el cartell d'aspirants a plantar cara.

El combinat cafeter va tenir paciència i fe en les seves opcions, comandat per Quintero, James i Cuadrado. Una mobilitat ofensiva que va contrastar molt amb la manca d'arguments dels polonesos, sense reacció després de la seva der-rota davant el Senegal ni veient-se eliminada al descans amb el gol de Mina. Tampoc van fer gaire cosa a la represa, quan Colòmbia va rematar la feina, ja en el tram final, amb dos contraatacs letals.