Amb Mónica Rikic, Roc Herms i Jon Uriarte

La tecnologia digital, internet i els videojocs permeten expandir la identitat més enllà del cos. Les fotografies de perfil a les xarxes socials o els avatars als espais virtuals permeten triar amb quines formes i estètiques construir la imatge amb la qual et presentes als altres. Els algoritmes, després de ser entrenats amb dades recollides de l'activitat diària d'éssers humans i màquines, permeten reflectir actituds, gustos i preferències personalitzats. En aquesta conversa, tindrem l'oportunitat d'explorar l'espai d'intersecció entre la identitat, els videojocs i la intel·ligència artificial. A través del treball de Rikic, descobrirem com el joc i la programació es poden transformar en eines creatives per reflexionar sobre l'impacte social de la tecnologia.

Mónica Rikic, artista electrònica i programadora creativa. Des d'enfocaments educatius fins a experimentacions sociològiques, els seus projectes proposen noves maneres d'interactuar amb l'entorn digital que ens envolta. Ha participat en festivals internacionals com ara l'Ars Electronica a Linz o el Creative Tech Week a Nova York, entre d'altres, i ha exposat en institucions nacionals. Ha estat guardonada amb el Premi Nacional de Cultura de Catalunya 2021. Recentment, una de les seves peces s'ha incorporat a la .BEEP {collection;} d'art electrònic.

Roc Herms, fotògraf. El seu treball conflueix en el seu interès per internet, els videojocs i el procés de digitalització que pateix l'espècie humana. Postcards From Home i , els seus dos projectes més extensos publicats en forma de llibre, miren de posar llum sobre la vida que vivim dins de l'ordinador. Hacer pantallazo és un diari íntim a base de screenshots amb el qual documenta el seu dia a dia davant de la pantalla. Els seus treballs s'han exposat en galeries i museus nacionals i internacionals, com el Hammer Museum o Les rencontres d'Arles.

Jon Uriarte, fotògraf. Ha exposat en diversos centres i galeries d'art, tant en mostres col·lectives com individuals. Va ser fundador de Widephoto, plataforma independent dedicada al comissariat i a activitats a l'entorn de la fotografia contemporània. A més, va conceptualitzar i coordinar durant tres anys DONE, un projecte de reflexió i creació visual sobre la imatge digital a internet impulsat per Foto Colectania. Actualment comissaria el Festival Getxophoto i exerceix com a comissari digital de The Photographers’ Gallery a Londres.

Activitat en col·laboració amb Borja Vaz, periodista i crític de videojocs a El Cultural