La mostra presenta el treball de diverses generacions d’artistes que, a partir de l’objecte, s’endinsen en una perspectiva col·lectiva i ecològica per pensar com podem viure d’una altra manera.

L’EXPOSICIÓ INCLOU OBRES DE NACHO CRIADO, EVA FÀBREGAS, DORA GARCÍA, WOLFGANG TILLMANS, FÉLIX GONZÁLEZ-TORRES, ANTONI LLENA, ÀNGELS RIBÉ I FRANCESC TORRES, ENTRE ALTRES ARTISTES.

La pandèmia ha sacsejat el planeta i ha pertorbat els nostres models de vida. El virus, una entitat entre la vida i la mort, ens apropa a l’extinció de l’espècie humana y ens propulsa cap a una transformació d’implicacions encara desconegudes. El virus, un agent subversiu sorgit de les profunditats de la història genètica, aguaita y revela un món fràgil i incert, entramat d’ecosistemes a la vora del col·lapse.

“La propera mutació” se centra en aquelles pràctiques artístiques que ens ajuden a entendre el món des de la interdependència i la pluralitat. Considerant una genealogia d’intencions compartides, l’exposició traça com els artistes han treballat l’objecte des d’allò sensorial, íntim i efímer, per involucrar el públic afectivament. En rastrejar la performativitat de l’objecte, l’exposició busca com les zones de contacte i proximitat ens posicionen com a entitats partícips, latents i situades, amb i a dins del que ens envolta. L’exposició propicia múltiples combinacions entre cossos i objectes, buscant en la mescla una apreciació de les diferències i les alteracions d’allò conegut que ens propulsen cap a un horitzó de transformació, un camp de proves, per pensar com ens relacionem i habitem el planeta.