Les pel·lícules de 'Harry Potter' tornen al cinema. IMAX i Warner Bros exhibiran les vuit entregues de la saga durant una única setmana, a partir del 13 d'octubre, un mes abans que s'estreni el primer 'spin-off' de la franquícia, 'Animals fantàstics i on trobar-los' .

El 18 de novembre arriba la nova pel·lícula d'aquest univers màgic, i perquè els fans tornin a reviure la màgia de la saga, Warner portarà les vuit pel·lícules de 'Harry Potter' de nou a la gran pantalla. Serà la primera vegada que 'Harry Potter i la pedra filosofal' i 'Harry Potter i la cambra secreta' s'exhibeixin en cinemes IMAX.

La cita començarà el 13 d'octubre amb un esdeveniment fan a nivell mundial que celebrarà la imminent arribada de 'Animals fantàstics i on trobar-los', en cinemes d'Estats Units i en sales d'altres països. Durant l'esdeveniment els assistents podran veure material inèdit de la pel·lícula, veure els protagonistes de la pel·lícula en localitzacions de Londres i Los Angeles, i assistir a una sessió en directe de preguntes i respostes.

'Harry Potter' és una de les franquícies més estimades de tots els temps, i és especialment important en la història d'Imax", assenyala el CEO de la companyia, Greg Foster. "Poder oferir cada lliurament, especialment les dues primeres de la saga per primera vegada a Imax, converteix l'esdeveniment en alguna cosa veritablement màgica per als fans", assenyala.

Fins a la data, la franquícia de 'Harry Potter' ha recaptat més de 7.700 milions de dòlars a tot el món. L'última entrega de la saga, 'Harry Potter i les relíquies de la mort Part 2', va ser la més taquillera, amb 1.300 milions de dòlars recaptats mundialment.

'Animals fantàstics ...' arriba al novembre

L'univers de 'Harry Potter' torna als cinemes amb 'Animals fantàstics i on trobar-los', que s'estrena el 18 de novembre. La pel·lícula està protagonitzada per Eddie Redmayne, que dóna vida a Newt Scamander, un mag al qual li encarreguen escriure un llibre sobre éssers fantàstics.

El film s'ambienta en 1920 a Estats Units, diverses dècades abans dels esdeveniments de 'Harry Potter. David Yates torna a dirigir la franquícia, amb un guió escrit per la pròpia J.K. Rowling.

Al costat de Redmayne, també apareixeran altres cares molt conegudes com Jon Voight, que donarà vida a Henry Shaw; Ron Perlman, que interpreta Gnarlack; i Colin Farrell, que encarnarà Percival Greus.

A part de Scamander, destaquen dos personatges femenins molt influents. Els seus noms són Porpentina "Tina" Goldstein (Katherine Waterston) i Queenie Goldstein (Alison Sudol). Juntes formaran una parella de germanes fetilleres que es toparan amb Newt durant el seu viatge a Nova York.

A més, Dan Fogler interpretarà a Jacob Kowalski, 1 muggle que estableix una bella amistat amb Newt a la gran poma. El repartiment també inclou a Ezra Milleren la pell de Credence, Samantha Morton com Mary Lou, Jenn Murray com Chastity i la jove Faith Wood-Blagrove com Modesty.