INGREDIENTS
- 800 g porc Ral tallat prim
- Picada: 20 ametlles torrades,1 tros pa fregit, julivert, 1 gra d’all
- 400 g tomàquets
- 40 g de moixernons secs
- 2 cebes
- 500 cc brou
- 50 cc brandi
- 100 cc vi negre
- 1 cullerada d’aiguardent
- 1 ramet aromàtic (canyella, llorer, julivert i farigola)
- Oli
- Sal i pebre
ELABORACIÓ
- Posem en remull els moixernons amb aigua freda, unes dues hores abans, després els rentem bé.
- Posem sal a la carn, l’enfarinem lleugerament i en una cassola amb un xic d’oli la daurem i reservem.
- En el mateix oli, sofregim la ceba tallada a rodanxes, i quan està a punt, s’hi afegeix el tomàquet a trossets, una cullerada de sucre, sal i es deixa coure uns minuts.
- Incorporem el brandi i el vi. Deixem evaporar.
- S’hi aboca el brou calent i s’hi torna a posar la carn, el ramet, ho tapem i ho deixem coure 20 minuts tapat a 190 graus.
- Aleshores es treu la carn i es cola la salsa. Es torna a posar a la cassola la carn, la salsa, els moixernons, la picada i es deixa coure poc a poc, uns 8 minuts més.
NOTES
- Plat típic català, que és més saborós si es deixa reposar.