INGREDIENTS

  •  800 g porc Ral tallat prim
  • Picada: 20 ametlles torrades,1 tros pa fregit, julivert, 1 gra d’all
  •  400 g tomàquets
  • 40 g de moixernons secs
  • 2 cebes
  • 500 cc brou
  • 50 cc brandi
  • 100 cc vi negre
  • 1 cullerada d’aiguardent
  • 1 ramet aromàtic (canyella, llorer, julivert i farigola)
  • Oli
  • Sal i pebre

ELABORACIÓ

  • Posem en remull els moixernons amb aigua freda, unes dues hores abans, després els rentem bé.
  • Posem sal a la carn, l’enfarinem lleugerament i en una cassola amb un xic d’oli la daurem i reservem.
  • En el mateix oli, sofregim la ceba tallada a rodanxes, i quan està a punt, s’hi afegeix el tomàquet a trossets, una cullerada de sucre, sal i es deixa coure uns minuts.
  • Incorporem el brandi i el vi. Deixem evaporar.
  •  S’hi aboca el brou calent i s’hi torna a posar la carn, el ramet, ho tapem i ho deixem coure 20 minuts tapat a 190 graus.
  • Aleshores es treu la carn i es cola la salsa. Es torna a posar a la cassola la carn, la salsa, els moixernons, la picada i es deixa coure poc a poc, uns 8 minuts més.

NOTES

  • Plat típic català, que és més saborós si es deixa reposar.