Els macarrons són un plat de consens: posen d’acord nens, grans i cunyats. Cada família –cada mare, cada àvia, cada 'foodie' barbut– té la seva recepta, però la websèrie gastronòmica 'Cata Mayor' 'Cata Mayor'n’ha triat una d’imbatible: la dels macarrons de cardenal que prepara Carles Gaigcuiner de Gaig (amb una estrella Michelin) i Gaig a Casa, un restaurant amb menjar per emportar-se però on també s’hi menja (i molt bé). A l’establiment de Singapur és més difícil quedar per compartir taula.

Gaig, il·lustre cognom fos culinàriament amb Barcelona des de fa gairebé 150 anys, ensenya al periodista Pau Arenós Pau Arenóscom preparar aquesta pasta en capes, que pren el seu nom del llibre 'La cuynera catalana' (1835) però que ell ha modificat al seu gust.

Plat intens, gras, saborosíssim, per repetir i repetir i tancar la bàscula en un armari. Al tallar el pastís, vessa el sofregit i la crema de parmesà, alfombra màgica per viatjar a la infància, on tot era més senzill.

¿Macarrons de cardenal? ¿Per què no de Papa de Roma? Trucs, consells i recomanacions per poder reproduir a casa aquest plat d’alta cuina popular.

Amb els macarrons, ‘Cata Mayor’  arriba al seu setè capítol, després de les visites de Pau Arenós a mestres de la pizza (Frankie Gallo Cha Cha Cha), el ‘nigiri’ (Koy Shunka), el tàrtar (Lomo Bajo), el ‘dim sum’ (Kao Dim Sum), el taco (Niño Viejo) i l’ensaladilla  (Tapas 24).   

Tots els episodis de ‘Cata Mayor’