L’Almirez és un vi del celler Teso La Monja que ha creat a la D.O. Toro la família Eguren. La família té una llarga experiència de diverses generacions en l’elaboració de vins a La Rioja (Sierra Cantabria, Puntido). Amb el temps ha anat cercant les millors terres de la zona de Vardefinjas, Toro i Villanueva del Puente amb una part de les vinyes prefil·loxèriques, de més de cent trenta anys. El raïm en què està elaborat és el típic de la zona, la tinta de toro, procedent d’unes vinyes de 15 a 65 anys. 

La viticultura de Marcos Eguren és integrada, respectuosa amb el medi ambient, amb mínima intervenció d’una perfecta adaptació al «terroir» i sense la utilització d’herbicides ni productes sistèmics, en consonància amb els bioritmes de la naturalesa. 

La selecció de raïms es fa exclusivament a mà amb rigorosa selecció de fruits en òptimes condicions sanitàries i de maduració de la vinya. Ha embellit durant catorze mesos en barriques de roure francès. El resultat és un vi que aconsegueix reunir elegància i potencia, frescor i fruitositat. 

De color cirera de picota intens, foscor de vins de Toro. Aromes a fruita de licor, pruna negra madura, café, torrats. En boca és ampli, expressiu, cremós i de taní rodo i sedós, molt ben cultivat, amable i càlid.

És el vi petit d’una família de grans vins, d’una qualitat extraordinària, a un preu molt assequible i que cada any s’esgota.

DO: Toro

Preu: de 18 a 20 euros