INGREDIENTS

  • 4 lloms de bacallà dessalat
  • 2 préssecs de Calanda
  • 300 g mongetes verdes (perona)
  • 2 grans d’all
  • 300 cc oli
  • 50 cc vinagre de poma
  • Sal i pebreAmanida:
  • Fulles d’enciam
  • Fulles d’escarola
  • Fulles de canonges

ELABORACIÓ

  • Traiem la pell als lloms del bacallà i tallem a daus de 4 cm x 2 cm. Els posem en un pot, els cobrim d’oli, afegim els grans d’all trinxats per sobre i ho deixem macerar durant 20 minuts.
  • Tallem les mongetes verdes en juliana i les posem a coure en una cassola amb aigua i una mica de sal. Quan faci cinc minuts que estan bullint les retirem i les escorrem.
  • Netegem les fulles de les amanides i les barregem en un bol. Amanim amb oli, vinagre i sal i barregem bé.
  • Pelem els préssecs, laminem i saltegem en una paella amb una mica d’oli.
  • Pel muntatge del plat, utilitzem un motlle de cercle, al fons posem una capa de mongetes verdes, a sobre els daus de bacallà i per últim els talls de préssec. Pel voltant posem les amanides.

Teresita Beltrán (Cuinera del Bages)