INGREDIENTS
- 4 lloms de bacallà dessalat
- 2 préssecs de Calanda
- 300 g mongetes verdes (perona)
- 2 grans d’all
- 300 cc oli
- 50 cc vinagre de poma
- Sal i pebreAmanida:
- Fulles d’enciam
- Fulles d’escarola
- Fulles de canonges
ELABORACIÓ
- Traiem la pell als lloms del bacallà i tallem a daus de 4 cm x 2 cm. Els posem en un pot, els cobrim d’oli, afegim els grans d’all trinxats per sobre i ho deixem macerar durant 20 minuts.
- Tallem les mongetes verdes en juliana i les posem a coure en una cassola amb aigua i una mica de sal. Quan faci cinc minuts que estan bullint les retirem i les escorrem.
- Netegem les fulles de les amanides i les barregem en un bol. Amanim amb oli, vinagre i sal i barregem bé.
- Pelem els préssecs, laminem i saltegem en una paella amb una mica d’oli.
- Pel muntatge del plat, utilitzem un motlle de cercle, al fons posem una capa de mongetes verdes, a sobre els daus de bacallà i per últim els talls de préssec. Pel voltant posem les amanides.
Teresita Beltrán (Cuinera del Bages)