Els càmpings de la regió central es preparen per una bona temporada d’estiu sense restriccions amb una gran afluència de públic familiar. Els responsables del sector afirmen que d’ençà que va començar la pandèmia han detectat un major interès pel turisme interior. Aquest factor, sumat a l’alta demanda de lloguer de parcel·les per a les furgonetes i autocaravanes, els fa pronosticar la plena ocupació durant les setmanes estivals amb més demanda.

Treballadors del càmping de Berga netejant els bungalous | ARXIU PARTICULAR

«Les sensacions de cara els mesos d’estiu són positives, tenint en compte que moltes empreses preveuen un 95% o un 100% d’ocupació al llarg del mes d’agost», afirma el president de l’Associació de Càmpings del Berguedà, Joan Montaña. Al seu torn, una de les membres de la junta directiva del Càmping El Solsonès, Gemma Guixé, destaca que «el bon ritme de reserves ens indica que farem una bona campanya, amb els bungalous plens durant els caps de setmana de juliol i les setmanes del mes d’agost i a l’espera de les reserves d’autocaravanes i furgonetes a última hora».

Els càmpings ofereixen un espai de joc per als infants | AHATC

El sector també va registrar una alta demanda durant la primavera, amb una Setmana Santa i un pont de la segona Pasqua amb les instal·lacions plenes. No obstant això, Montaña assenyala que el client fix que disposa d’un lloguer de parcel·la estable al càmping al llarg de l’any ha disminuït i, per contra, ha incrementat el visitant de pas. Montaña atribueix aquest fet a l’escalada de preus i a la consegüent reducció de la mobilitat.

Guixé també constata un augment de les estades esporàdiques de furgonetes i caravanes, «que per a moltes famílies s’han convertit en la seva forma de voltar pel territori i conèixer nous paratges naturals». Molts d’ells s’acosten a les comarques interiors, «per trobar aquests espais oberts i naturals tan buscats durant la pandèmia», apunta Guixé.

De fet, l’estiu del 2020 es va incrementar el turisme de proximitat als càmpings de la mà de moltes famílies que van redescobrir el seu territori. En aquest sentit, els responsables del sector esperen enguany mantenir part d’aquests clients que procedeixen del país i sumar l’arribada de turistes internacionals, que en molts casos tornaran a viatjar a Catalunya després de dos anys.