n El programa 30 minuts estrena temporada avui amb la producció aliena Mar de dolor, mar d'esperança, que narra, en primera persona, l'odissea que Manal Bashir i els seus fills van viure per escapar d'una mort assegurada a Síria i buscar refugi a Europa.

La Manal va fugir del seu país per les amenaces de mort que rebia per part de membres d'Estat Islàmic (EI). En marxar, va salvar la vida, però va haver de deixar sols els seus tres fills: la Sara, la Joudi i el Karam, de només 8 anys. El seu periple per diferents països va acabar a Dinamarca, on va començar, per a la Manal, una cursa d'obstacles de mesos per aconseguir que fos reconeguda com a exiliada política, una condició que li hauria de donar dret a reagrupar la família.

Al final d'aquest primer intent, només va aconseguir la protecció temporal, però mentrestant, i sempre a través del telèfon, veia com cada dia els seus fills estaven més en perill i com havien començat a rebre amenaces. Va decidir que marxessin i intentessin arribar a Europa, com fos; una travessia per mar que, com els passa a milers de refugiats, se sap com comença però no com acaba.