El canal National Geographic (Movistar, Dial 70) estrena aquesta nit, a les 22.00 hores, Saqueadores de tumbas, el tercer lliurament de la sèrie Tesoros perdidos de Egipto. En aquest episodi, es recullen els treballs de l'expedició de la Universitat d'Alcalá (UAH). Entre les troballes destaca la tomba del visir Ipi, on l'equip aconsegueix obrir una cambra subterrània amagada. A més, troben intactes 56 gots de momificació, que encara contenen les restes com el cor momificat d'Ipi.

Malgrat els saquejos, la tomba és el més gran dels tresors en l'actualitat, ja que aclareix en part els misteris dels rituals antics de momificació. L'expedició, liderada pel professor Antonio J. Morales, forma part d'un projecte que consisteix en l'excavació, restauració, estudi i publicació de diverses tombes del Regne Mitjà (ca. 2000 a. C.) a Deir el-Bahari, en la qual participen diferents investigadors, a més de treballadors locals de Luxor.

La sèrie documental apropa els espectadors a l'Egipte faraònic, a través de la feina que fan diversos equips internacionals d'egiptòlegs.