El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) i el Grup Barnils han donat a conèixer un estudi segons el qual el 45% de les notícies de la premsa digital catalana tenen un to negatiu cap als joves.

En una roda de premsa telemàtica en la qual es va presentar ahir l'estudi sobre el tractament mediàtic dels joves en alguns mitjans de comunicació, les tres entitats informen que només el 23,6% de les 692 peces analitzades són de caràcter positiu.

L'observació inclou escrits de Nació Digital, Ara.cat, La Vanguardia i El Periódico de Catalu-nya, durant els mesos de febrer, juny i juliol del 2019.

L'autor de l'informe i investigador del Grup Barnils, Enric Rodó, va exposar que el relat és negatiu en el 51,6% de les notícies que tenen la joventut com a tema principal, i que els textos breus són més negatius -el 60,9%- que els llargs -1 de cada 3 són positius-, perquè aquest darrers permeten oferir més reflexió i context. L'informe també indica que els joves només són protagonistes en 1 de cada 4 històries.

Per temàtiques, el 35% de les notícies estan associades al concepte d'inseguretat, el 12% a l'oci i la cultura, i el 10% a l'ocupació, segons l'estudi.