‘Servidor del poble’, la sèrie de televisió que va marcar l’inici de la carrera política del president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, serà emesa en obert per Mediaset, després que la productora hagi comprat els seus drets a Espanya.

Segons ha indicat l’empresa que gestiona Telecinco i Cuatro en una nota de premsa, la ficció consisteix en un retrat satíric de la política ucraïnesa centrat en la història de Vasyl Goloborodko, un professor d’institut interpretat per Zelenski.

El seu personatge es converteix en president del país després del suport popular i mediàtic rebut després de difondre’s un vídeo gravat d’amagat en una de les seves classes, en què pronuncia un discurs en contra de la corrupció del govern.

Estrenada el 2015

Zelenski va crear i va produir aquesta sèrie estrenada originalment el 2015 al canal de televisió ucraïnès 1 +1 i que va tenir un gran èxit al país, fins al punt de què el llavors actor va batejar amb el nom de la ficció – ‘Servidor del poble’ – al partit polític amb què va guanyar les eleccions presidencials el 2019.

Mediaset ha assenyalat que la sèrie suposa un «document audiovisual que malgrat ser ficció, permet conèixer l’origen de la carrera política del president ucraïnès, que ha cobrat un paper important en l’actualitat internacional».

Adaptació al cine

Adaptació al cineA més de la sèrie de televisió, la companyia ha adquirit també la seva adaptació cinematogràfica del 2016 ‘Servidor del poble 2’, dirigida per Aleksey Kiryushchenko i protagonitzada també per l’actual president d’Ucraïna.

Les dues ficcions han sigut premiades amb diverses distincions, en el cas de la sèrie amb guardons com el Gold Remi Award a la Millor Comèdia de Televisió del WorldFest de Houston o el Silver Award en el World Media Festival d’Hamburg, mentre que la pel·lícula va obtenir tres nominacions als Ukrainian Film Academy Awards.