Les Passions d’Olesa de Montserrat, Esparreguera i Cervera han apujat el teló aquest març amb diversos canvis i novetats. Destaca l'aposta d'Olesa per donar més protagonisme a les dones, malgrat que això impliqui «no ser tan rigorosos amb el text», reconeix el director de l'espectacle, Ignasi Campmany. En el cas d'Esparreguera, han estrenat actor en el paper de Jesús. Després de disset temporades fent el personatge, Manel Llopart ha passat el relleu a Edmon Reynés, amb la voluntat «de donar una oportunitat a la gent més jove, que és qui garantirà la continuïtat de l'espectacle», diu la directora, Vicky Alvelo. I pel que fa a Cervera, han incorporat nous actors en alguns dels papers principals i ha entrat un nou equip de direcció que ha fet millores en els aspectes dramatúrgic i escenogràfic de la Passió.

La Passió d’Olesa guanya ritme

La Passió d'Olesa ha consolidat els canvis dels últims anys i ha introduït alguna novetat com ara una nova il·luminació i aspectes més tècnics, «per tal que el muntatge sigui més àgil, amb mínimes o nul·les interrupcions entre escenes, que guanyi ritme», destaca Campmany.

La representació més especial es viurà Divendres Sant, 30 de març, quan l’espectacle recuperarà escenes antigues i antics actors del repartiment.

Cervera renova els decorats

La Passió de Cervera llueix 9 decorats restaurats. «Són dels pocs telons pintats que queden a Catalunya, un element patrimonial únic», diu Xavier Cañabate, president del Patronat de la Passió.

Més informació de dates, horaris i pàgines web, a la pàgina 6 i a contraportada d’aquest especial.