El 25% de les calories han de procedir de l'esmorzar, el 35% del menjar, el 15% del berenar, i el 25% del sopar, assenyalen des de Nutrició Center, al mateix temps que recorden que, segons dades del Ministeri de Sanitat, només el 7,5% dels nens espanyols esmorza correctament.

Els experts aposten per prendre un esmorzar cada dia, que contingui lactis (llet, iogurt i / o formatge), hidrats de carboni (cereals, galetes, pa), greixos (oli d'oliva), vegetals (fruites o sucs) i altres ingredients com melmelada, pernil dolç o gall dindi.

Algunes persones mengen de carmanyola, per la qual cosa s'aconsella que els primers plats siguin els més calòrics. En aquest sentit, els llegums es poden consumir dos o tres dies. Després d'elles, el segon plat ha de ser alguna cosa més lleugera. Per exemple, peix o ou, acompanyat d'amanida.

En el cas que s'hagi optat per un primer plat consistent en arròs amb verdures, el segon pot comptar amb més calories, per exemple, carn de pollastre o gall dindi, però sense acompanyar-lo de patates, ja que l'arròs és un hidrat de carboni i les patates també. Per no repetir l'amanida, es pot afegir alguna verdura fregida (albergínies, carbassó, espinacs, pastanagues o ceba).

Si la persona opta per menjar pasta de primer, la carn o el peix, poden ser triats de segon. Mentre que si es decanta per la verdura, un filet amb un puré de patata o patates cuites, pot ser el segon. Finalment, aquests experts recomanen menjar sempre unes postres, especialment fruites o lactis.

Peix i TDAH

D'altra banda, una investigació realitzada per la Boston University School of Public Health (EUA) relaciona el risc infantil a desenvolupar dèficit d'atenció amb hiperactivitat (TDAH) amb el consum de peix. Així, s'ha observat que aquells peixos amb alt contingut en mercuri consumits durant l'embaràs podrien provocar TDH, mentre que les dones que menjaven més peix sense mercuri tenien un risc menor.

L'estudi, publicat a la revista 'Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine', ha trobat una relació entre el consum d'almenys dues porcions de peix a la setmana amb un risc del 60% menor de desenvolupar aquest trastorn de nens.