Els productes frescos són molt millors en sabor i propietats nutricionals, haurien de ser la bases dels nostres menjars diaris.

Què hi posem a la nevera? Llet oberta, iogurts, formatges i ous. Carn i peix frescos. Plats ja cuinats. Verdures: fulles verdes (enciam, espinac), endívies, bròcoli, coliflor. Fruites: maduixes, fruits vermells (nabius, gerds), raïm. Begudes i salses. Cal tenir present que les zones menys fredes són les de baix i les més fredes les de dalt. A baix s’hi haurien de posar les fruites, verdures, llets i ous. A dalt, carns i peixos crus. I a la zona intermèdia, plats cuinats, iogurts, salses...

Què hi posem al congelador? Peix i carn, gambes pelades o senceres, verdures congelades (ingredients per a plats com ceba o pebrot trossejats, menestra...), fruita congelada (mango, maduixes, fruits vermells...), carmanyoles de menjar preparat, pa (llescat per posar a la torradora). Congelar no és dolent, els productes congelats perden molt poques propietats, tenen més vida útil però no són immortals. És millor descongelar els aliments gradualment que fer-ho al microones. Un cop descongelats, no es poden tornar a congelar.

Què hi posem al rebost? Pots de llegums, conserves, arròs, pasta i altres cereals, farina, fruita seca, patata, ceba, tomàquet, pebrot, carbassa, taronja, plàtan, poma, fruites tropicals, meló o síndria sense començar. Cafè, llet sense obrir, xocolata negra, sal, oli d’oliva.

Tania González

Nutricionista del Centre l'Arrel de Manresa (Passeig Pere III, 91)

Consultes els dijous. 93 874 61 06

@alimentatusraices