El Consell de Govern ha aprovat aquest dimarts definitivament el Pla comarcal de muntanya 2009-2012 pels àmbits de l'Alt Urgell, l'Alta Ribagorça, el Berguedà, la Cerdanya, la Garrotxa, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Ripollès, el Solsonès i la Val d'Aran. Concretament, el Pallars Jussà rebrà 312,88 MEUR, dels quals 257,01 MEUR els aporta la Generalitat i 55,87 MEUR l'Estat. De la despesa del Govern, el DPTOP n'assumirà prop del 55%, prop de 140 milions d'euros, principalment dedicats al condicionament del port de Comiols, la construcció de la variant de Tremp sobre la C-13, i la millora de les infraestructures de la línia fèrria Lleida-la Pobla de Segur, a càrrec de d'FGC.

La Direcció General d'Arquitectura i Paisatge hi contribuirà amb 5,29 milions d'euros. D'altra banda, el Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural aportarà 64,08 milions d'euros i el Departament d'Acció Social i Ciutadania uns 17,93 milions d'euros.

Quant al Ministeri de Foment, dedicarà 55,87 milions d'euros a la construcció de la variant de la Pobla de Segur i al condicionament de l'N-260 en el tram Xerallo-el Pont de Suert, una actuació compartida amb l'Alta Ribagorça.

Sectorialment, les infraestructures s'enduen el 65% de la despesa, amb 202,20 milions d'euros. Destaquen actuacions d'ampliació i millora del regadiu a la conca de Tremp i Salàs de Pallars i la construcció del CAP de la Pobla de Segur.

D'altra banda, el Pallars Jussà és una de les quatre comarques incloses en el Pla d'Iniciatives de Dinamització Comarcal, engegat pel Govern el gener de 2008, i que implica l'avançament de l'execució d'algunes actuacions ja programades i la convocatòria anual d'ajuts adreçats tant al sector públic com a l'empresarial.