Josep Caelles, l'actual segon tinent d'alcalde i regidor de Governació, Promoció Econòmica i Turisme de l'Ajuntament de Solsona, aspira a la reelecció com a alcaldable pel PSC a Solsona. Caelles ha manifestat que "hem engegat una tasca amb molta il·lusió i caldria acabar-la, i en aquests moments més que mai". El candidat socialista ha afirmat, en aquest sentit, que "governar amb les butxaques plenes costa molt poc".

Caelles és al capdavant de l'assemblea comarcal del PSC del Solsonès des del 2006, quan es va constituir. Anteriorment havia estat coordinador comarcal d'El Comú (2005 i 2006). L'any 2007 el PSC va irrompre a les municipals, on va aconseguir dos regidors, un resultat "que va ser una sorpresa si bé teníem clar que un representant a l'Ajuntament el teníem assegurat", va explicar. L'objectiu del PSC a les properes eleccions municipals passa ara per "aixecar el llistó" amb l'aval "del currículum d'aquests quatre anys", a diferència del 2007, quan tot just havien constituït l'assemblea. Caelles va assegurar que "lògicament, la paraula és en mans dels electors" i "si em presento a l'alcaldia és per ser alcalde".

Josep Caelles comparteix actualment grup municipal amb Encarna Tarifa, la qual s'ocupa de les regidories d'Educació i Polítiques d'Igualtat.

Consolidar candidatures

Josep Caelles ha explicat que el PSC prepara les properes eleccions municipals amb l'objectiu de repetir a les poblacions on va presentar candidatura el 2007. Així, Caelles confia a enllestir les llistes, a més de Solsona, a Sant Llorenç de Morunys, on governen amb Enric Roures al capdavant; a Olius, on el PSC té dos regidors, i a Lladurs, on la candidatura presentada el 2007 no va entrar al consistori. Calles ha dit que "crec que tenim garanties d'aconseguir ser presents" en aquests pobles.