El Consell de la Gent Gran de Solsona, òrgan consultiu de l’Ajuntament, fa una crida a la incorporació de nous membres amb vista a la seva renovació. Poden formar part del plenari fins a dotze persones a títol particular amb una edat mínima de 60 anys que no estiguin en actiu -o bé a partir de 55 anys en cas de pensionistes d’invalidesa.

Juntament amb aquests membres no vinculats a cap entitat concreta, integren el Consell de la Gent Gran, com a vocals, representants de tots els grups municipals, l’Associació Estel del Solsonès, la Residència Hospital Pere Màrtir Colomés i l’Aula d’Extensió Universitària. El president és l’alcalde de Solsona; la vicepresidenta primera, la regidora d’Acció Social, i el vicepresident segon, la persona escollida entre els membres del plenari.

De fet, aquesta segona vicepresidència és la que exerceix la funció de portaveu del col·lectiu. En el darrer plenari es va proposar Imma Serra per ocupar aquest lloc, que havia quedat vacant arran de la mort, el mes d’agost passat, del mestre Josep Pons. Aquest nomenament serà ratificat pel Ple de l’Ajuntament. A fi d’agilitar el funcionament d’aquest òrgan, el Consell de la Gent Gran s’estructura en comissions de treball sectorials, que es van reunint periòdicament.

L’objectiu del Consell, creat fa deu anys, és esdevenir un òrgan consultiu, plural i de col·laboració amb les entitats vinculades a la gent gran; participar en els programes adreçats al col·lectiu que organitza l’Ajuntament, i promoure la participació en la vida econòmica, cultural i social de Solsona. La gestió provisional de l’Espai de la Gent Gran, inclosa l’organització d’activitats; la creació d’un grup de caminada amb sortides setmanals; l’organització de balls quinzenals a la Sala Polivalent; la participació en la programació d’activitats per a la gent gran durant tot el curs i en la Setmana de la Gent Gran, així com la representació al Consell de la Gent Gran del Solsonès i a la Junta del Centre Sanitari, són algunes de les funcions i tasques d’aquest òrgan.