El Centre Sanitari del Solsonès ha inaugurat oficialment aquest dimarts la nova cuina del centre. Les obres, que van iniciar-se el mes d'octubre passat, han tingut un cost de 164.000 euros i han estat finançades majoritàriament per la Diputació de Lleida. L'espai s'ha remodelat un 100%, ja que havia quedat obsolet amb el pas dels anys i donarà servei als 36 llits que hi ha a l'hospital sociosanitari. El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha explicat que el model sanitari del Solsonès -gestionat pel propi Consell Comarcal- s'ha de "prendre com a referència", ja que "dóna servei sanitari des de la proximitat i aquesta és la millor garantia que els ciutadans puguin tenir el millor servei".

L'ús diari i el pas del temps va provocar un progressiu deteriorament de la cuina del Centre Sanitari del Solsonès. Per aquest motiu, El Consell Comarcal va decidir renovar totalment les instal·lacions, que s'han inaugurat oficialment aquest dimarts. En aquest espai, de 75 metres quadrats, es preparen ininterrompudament els 365 dies de l'any tots els àpats dels residents de les 36 habitacions de les plantes sociosanitàries que disposa el centre. Les obres han tingut un cost de 164.000 euros i han estat finançades amb un ajut de la Diputació de Lleida i recursos propis de l'ens comarcal.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha explicat que la remodelació de la cuina servirà per "donar millor servei als usuaris del propi centre". Segons Reñé, la política de la Diputació és "posar a disposició de tot el territori els recursos necessaris per millorar en l'eficiència de la gestió sanitària". De fet, Reñé ha explicat que en els últims quatre anys s'han invertit al Centre Sanitari del Solsonès un total de 780.000 euros perquè "aquest servei que es dóna des de la més estricta proximitat, acabi sent el millor possible".

Un model "únic"

De la seva banda, el president del Consell Comarcal del Solsonès, Joan Solà, ha explicat que la gestió del Centre Sanitari del Solsonès és "única" a tot el país, ja que "està gestionat per un ens comarcal". Segons ell, aquest model de gestió ha permès que "hi haguem abocat tots els recursos que teníem a l'abast i, el fet de fer la gestió des del territori, que som els coneixedors de les problemàtiques que hi ha, ens ha permès aconseguir que els ciutadans del Solsonès puguin tenir uns serveis que en d'altres territoris són més difícils d'aconseguir".

També ho creu el president de la Diputació de Lleida, qui considera que "els serveis donats des de la proximitat són els de millor qualitat, ja que es poden gestionar atenent a les necessitats que s'escolten, es veuen i es viuen des del territori". De fet, Reñé ha assegurat que el solsoní és un "model a tenir en compte i a prendre com a referència" perquè "el servei que es dóna des de la proximitat és la millor garantia pels ciutadans de tenir el millor servei sanitari".