Els nous comptadors de l'aigua, que l'Ajuntament va començar a instal.lar per substituir els antics a principi de l'any passat, fan una lectura més acurada de l'aigua consumida als habitatges, cosa que porta a un augment en l'import de la factura que els solsonins paguen cada tres mesos. La regidora de serveis municipals, Rosó Barrera, ha expressat que "el que han d'entendre els ciutadans és que amb els antics comptadors hi havia una part de l'aigua que consumien que no se'ls cobrava".

Precisament, aquest va ser un dels factors que van portar el consistori a posar a concurs el canvi de comptadors, en detectar que les minves de l'aigua eren del 40%. Tècnicament es considera que la vida útil d'un comptador és de 10 anys i a Solsona, dels gairebé 4.300 que hi ha instal·lats, més de 3.000 són obsolets.

Els antics comptadors d'aigua funcionaven amb una petita turbina i tenien molt desgast. A més, si no estaven col·locats en posició horitzontal, la lectura que feien tampoc era la correcta. Tot això, afegit a l'envelliment que pateixen, fa que la seva substitució sigui necessària per a una lectura acurada del consum d'aigua.

Tal com ha explicat la regidora, els comptadors es van canviant per fases. Es va fer una primera remesa de 220 comptadors i ara se n'han encarregat 200 més. De totes maneres, explica Barrera, "serà un procés lent" perquè només es fan els canvis al final dels trimestres. "L'operari fa la lectura del comptador vell, i llavors el canvia, i així el trimestre següent ja hi ha el nou, per tal que no quedin lectures a mitges", diu la regidora.