La ciutat de Solsona acollirà dissabte que ve, 5 de novembre, la seva primera Fira Sportest. L'objectiu d'aquest certamen és que els esportistes pugin conèixer les novetats que presenten les principals marques de calçat i material esportiu i, a més, puguin provar-lo en el mateix recinte firal.

A hores d'ara, han confirmat la seva assistència a la fira diversos comerços de material esportiu de Solsona i Manresa, que posaran a disposició del públic del certamen vambes, bicicletes de carretera i BTT, bicicletes júnior, bastons de marxa nòrdica, pales de pàdel i raquetes de tennis júnior. Per provar tot aquest material, l'organització habilitarà un circuit de cross i una pista d'atletisme al camp del Serra i un circuit de running d'uns 3 quilòmetres i mig pels voltants de Solsona, que permetrà gaudir dels paisatges tardorencs al mateix temps que es prova el material.

Com a acompanyament de la fira, hi haurà activitats lúdiques per a tots els públics. Així, qui ho desitgi podrà gaudir d'una excursió en segway per només 15 ? o podrà provar l'skiroller, una modalitat d'esquí nòrdic amb rodes que tindrà un circuit a la plaça del Camp. Durant tot el dia hi haurà inflables per al públic infantil i servei de bar i entrepans.

La jornada començarà a les 10, a l'exterior de la Sala Polivalent, i de seguida es podrà gaudir d'un dels plats forts del dia, que és la ponència de Jordi Pau Caballero, entrenador de marxa Nòrdica Inwa, que acostarà els assistents a aquesta disciplina i conduirà, posteriorment, una sortida d'aquest esport. A les 12 serà el torn de la cursa infantil, que dirigirà Sílvia Leal i que té un cost d'inscripció de 5?; i a la 1 del migdia serà el moment de la Caminada Solidària a benefici de l'Associació de Defensa dels Animals de Solsona, que organitza aquest diari, i de la demostració de crosstraining a càrrec dels monitors d'Espaigua.

A més de les presentacions de producte esportiu, a 2/4 d'1 i a les 4 de la tarda tindran lloc dues noves sortides de marxa nòrdica, aquest cop guiades per Sergi Garcia. Per a qui prefereixi la zumba, també a les 4, Cristina Jiménez dirigirà una classe magistral amenitzada pel DJ Jordi Vega.

A partir de les 5 de la tarda, començaran les ponències sobre nutrició, estratègies per disminuir la fatiga muscular o les curses Ultra. En finalitzar les conferències, el públic podrà enllaçar amb la projecció corresponent al XXVII cicle de projeccions del Centre Excursionista del Solsonès, organitzador també de la trailrunning Passos de Gegant, que es durà a terme l'endemà.