La gran afluència de públic registrada en la darrera edició de la Fira dels Ous d'Euga de Sant Llorenç de Morunys va evidenciar que, en moments com aquest, la vila no està preparada per acollir el volum de vehicles que s'hi desplacen. Així, sobretot a la part alta de la població, el col·lapse a l'hora d'estacionar els cotxes era considerable.

L'alcalde de la població, Francesc Xavier Mas, confirma que es tracta d'un problema que ja fa temps que han detectat des del consistori i que treballen per posar-hi remei. Segons l'alcalde, "es tracta d'un fet molt puntual i es dóna pocs dies a l'any". Accepta que l'afluència de públic a la fira d'enguany ha superat les expectatives de l'Ajuntament i de l'organització del certamen, i ho atribueix a la confluència de la fira, que sempre és força concorreguda, amb els quatre dies de festa del pont de Tots Sants, el bon moment de la temporada boletaire i les òptimes temperatures del cap de setmana que han portat a Sant Llorenç més gent que la mateixa festa major.

Tot i això, el batlle assegura que tenen la intenció d'habilitar nous aparcaments a la zona alta de la vila però que encara es troben en una fase molt inicial del projecte. A més, com que aquesta manca d'espai només afecta la població en moments molt determinats, no és un problema que l'Ajuntament hagi de resoldre amb urgència.

Mas ha explicat que alguna vegada, especialment amb motiu de la festa major, s'havia adequat un camp proper a la zona esportiva, que havia estat cedit per un veí, com a aparcament provisional, però que l'actual equip de govern aposta per fer alguna actuació més definitiva. L'adequació de la nova zona d'aparcament de caravanes a la plaça del Mur ha suposat l'eliminació d'algunes places d'estacionament i per això es pensa en habilitar un nou aparcament que pal·liï aquesta pèrdua. A més, segons l'alcalde, l'Ajuntament té la intenció de regular els estacionaments incorrectes però abans de començar a actuar sobre aquells que no aparquen correctament els vehicles "hem de donar l'opció que la gent pugui aparcar bé".

Ple absolut

L'alcalde ha valorat molt positivament l'edició de la Fira dels Ous d'Euga d'aquest cap de setmana, malgrat aquests problemes de circulació, perquè la capital de la vall de Lord ha registrat un volum de turistes que "fàcilment supera la festa major i la Setmana Santa", especialment pel que fa a establiments d'hostaleria i restauració. Mas ha comentat que "és molt possible que més d'un visitant no pogués fer l'àpat o la pernoctació que volia a la vall".