El projecte definitiu de construcció de l'escola El Vinyet de Solsona està tancat en línies generals, però se n'estan acabant de concretar els darrers canvis d'acord amb les necessitats pedagògiques del centre, una vegada la comunitat educativa i els responsables polítics de l'Ajuntament han pogut conèixer de primera mà com serà el nou equipament. La directora de l'escola, Anna Tarrés, explica que professors i pares afronten l'anunci de començament de les obres «amb molta il·lusió». Com va explicar Regió7 divendres passat, els treballs s'iniciaran el juny, després de 10 anys de conviure en barracons. El centre va estrenar-se el 2007. Per a l'alcalde, David Rodríguez, es tracta d'una «molt bona notícia». Rodríguez recorda que l'Ajuntament ha invertit «molts diners per fer-lo possible», condicionant-ne el solar, a tocar del car-rer Francesc Ferrer i Guàrdia. Rodríguez defensa que l'edifici serà «bonic» a nivell arquitectònic.

Els responsables de l'AMPA asseguren «estar molt contents» perquè ja hi ha dates concretes d'inici i finalització d'obres. «Veiem la llum al final del túnel», valoren fonts de l'associació, en referència als retards que ha encadenat.

Responsables dels serveis ter-ritorials d'Ensenyament a la Catalunya Central, Joan Ramon Dacosta, que n'és l'arquitecte, l'equip de gestió del centre, membres de l'executiu local, i dos representants de la junta de l'AMPA van reunir-se el novembre per conèixer a fons el projecte executiu. «Fa bona impressió, i estem satisfets perquè el departament s'ha mostrat obert a incorporar-hi modificacions per acabar d'adaptar-lo a la nostra línia educativa», diu Tarrés.

Des d'aleshores, hi ha hagut noves reunions entre els membres de l'equip directiu i els arquitectes del departament. El conjunt tindrà un consum energètic baix i servirà de model per a futures escoles. L'escola estarà formada per dos edificis, un de destinat a aules, administració i despatxos, i l'altre a gimnàs i aula multiusos. L'edifici principal tindrà dues plantes i el gimnàs en tindrà una. A l'edifici principal, s'hi han previst tres aules per a preescolar, el menjador amb cuina completa, l'aula de psicomotricitat, la biblioteca, consergeria i despatxos. A la segona planta, hi ha d'haver les aules de primària. «Al projecte que vam veure el novembre, s'hi projectaven tot un seguit de despatxos per a tutories. Però hem demanat que hi hagi més espais comuns i aules», relata Tarrés. La directora indica que hi ha hagut bona entesa amb el departament a l'hora de traslladar-los la petició, que els han assegurat que serà escoltada.

L'equip directiu ha demanat que hi hagi comunicació interior entre aules. Així mateix, el pati dels petits, separat de la zona de pistes esportives, estava previst que es fes amb terra tou de cautxú i un sorral, però la comunitat educativa prefereix que sigui de terra natural i amb arbres, «el més natural possible». Un cop iniciades les obres, el termini d'execució és de 18 mesos. El pressupost supera els 4 milions d'euros.