El Grup de Natura del Solsonès ha començat a desenvolupar el cens de perdiu xerra i coralet, el primer de la xarxa BioSol de Seguiment de la Biodiversitat al Solsonès. Un grup de sis voluntaris va sortir aquest diumenge de Solsona cap al Montnou, amb els binocles i les càmeres fotogràfiques.

El cens es va veure aturat per la pluja, però David Guixé, membre del Grup de Natura, explicava que van poder estudiar «la part baixa de la muntanya». Ara els falta la part superior, on continuaran «un altre dia d'aquest estiu», segons Guixé. BioSol, que s'encarrega del seguiment d'hàbitats i espècies amenaçades o d'interès del Solsonès, té previst organitzar sortides durant el mes de juny per censar els ratpenats que viuen en coves a Odèn, Guixers i Navès, i els corriols de pit-roig de la zona del Port del Comte. També ofereix informació a través del seu web, perquè «els voluntaris puguin censar pel seu compte i enviar-nos les dades», explica el membre del Grup de Natura.

L'objectiu bàsic de BioSol és crear una xarxa de voluntaris que augmenti l'interès social en el patrimoni natural, per estudiar-lo, protegir-lo i fer-ne difusió.