El Consell Cultural Francesc Ribalta ha plantejat al Consell Comarcal del Solsonès la possibilitat d'atorgar el premi Signum cada tres o quatre anys en comptes d'anualment, com s'ha fet fins ara. En el darrer ple de l'ens comarcal, la proposta es va posposar, perquè els portaveus del PDeCat i la CUP van demanar més temps per decidir sobre la qüestió.

El Consell Cultural Francesc Ribalta també va incloure en la proposta poder designar cada any tres persones o entitats que, a través d'una votació popular, surtin escollits el personatge o l'entitat de l'any. Així, aquest premi de Solsonenc de l'Any tindria un caràcter diferent del del premi Signum, que reconeix tota una trajectòria.

L'any passat, el premi Signum va ser per al Centre Excursionista del Solsonès, per la seva trajectòria de més de quaranta anys impulsant i transmetent valors de respecte a la natura, coneixement del medi, protecció de l'entorn i del patrimoni cultural.

El Consell Cultural Francesc Ribalta inclou representants d'entitats culturals, del Museu Diocesà i de grups polítics comarcals.