La cinquena edició de la Festa dels Oficis de Solsona va tenir ahir, per primera vegada, un taller de gegantons. D'aquesta manera, la Trobada de Gegantons de la tarda es va nodrir de les figures creades durant el matí. Segons membres de l'organització, es tractava d'un intent de fomentar la participació a la trobada de la tarda. I ho van aconseguir, ja que es van crear una seixantena de caps de gegant o figures, moltes de les quals van participar a la celebració de la tarda al nucli antic solsoní.

Els Bessons de Geltrú van ser l'entitat convidada, en una activitat coorganitzada entre la Colla Gegantera de Solsona i l'Ajuntament. La Trinxaranga es va encar-regar d'acompanyar la comitiva durant la cercavila. La participant més jove tenia 2 setmanes i el més gran, 17 anys.

Pel que fa als participants de la Festa dels Oficis del matí, entre infants i famílies hi havia al voltant de 350 persones, segons explicaven fonts de l'organització, que s'havia marcat el repte de fer de l'últim dissabte del mes de juliol un dia complet pensat per al públic familiar.