El Centre Excursionista del Solsonès, entitat encarregada de l'organització de l'esdeveniment esportiu Passos de Gegant, donarà enguany els beneficis a l'associació Sol del Solsonès. El proper cap de setmana, 27 i 28 d'octubre, Solsona acollirà la marató de muntanya del Solsonès Passos de Gegant, que arriba a la seva quarta edició.

Dissabte a la tarda serà el torn de diverses xerrades relacionades amb el món de l'esport. A les sis de la tarda el saló de les Homilies d'Organyà de la biblioteca Carles Morató acollirà la xerrada «L'esport com a benestar físic i emocional», a càrrec de la fisioterapeuta Glòria Duran i les psicòlogues Gestalt Ester Colell i Sofia Cricchio, del centre Aletheia. Seguidament, a un quart de vuit, la farmacèutica i especialista en nutrició esportiva Susagna Lucas parlarà dels «Aspectes nutricionals de la dona esportista».

Les curses seran diumenge al matí, amb un conjunt d'activitats complementàries en el marc de la fira Sportest, a la plaça del Camp, des de les deu del matí fins a les tres de la tarda, amb una fira de material esportiu de diferents modalitats.