L'alcalde de Solsona David Rodríguez (ERC) demana a la Parròquia de Solsona una obertura de mires i acollir, com a fet en els darrers 35 anys. els escoltes. Considera que els responsables de l'Església haurien d'entendre que la institució "té una part de responsabilitat moral amb la societat, i hauria de ser una mica més oberta". El batlle també ha explicat a Regió7 que si l'Ajuntament "pot ser part de la solució en el conflicte entre la Parròquia i l'agrupament escolta Pare Claret, hi serà per anar endavant".

El consistori solsoní ha fet de mediador entre escoltes i parròquia durant els darrers mesos, i "semblava que ens podíem posar d'acord", ha explicat. "El local està en condicions de ser usat, no té grans problemes més enllà del tema de la llum i si el problema era compartir espais, també se'n podia parlar", afirma Rodríguez, que confirma que "la percepció final és que l'essència és una altra", en referència a l'oposició de l'Església solsonina a acollir a les seves instal·lacions un grup de joves escoltes que ha dedicit seguir pel camí del laicisme i no es vol comprometre amb la fe catòlica. Rodríguez també entén que si no hi ha alternativa per a l'acord i la és el divorci, "també s'ha de buscar la millor possible sempre pensant en el bé dels nens".

L'agrupament escolta i guia Pare Claret de Solsona fa un any i mig que no té llum al local on desenvolupa les seves activitats des de fa 35 anys. La parròquia de Solsona, propietària de l'espai, no vol assumir el cost de la reparació de la instal·lació elèctrica que una inspecció que va demanar va indicar que tenia deficiències. En principi, els arguments era la despesa i reclamar una assumpció de la factura per part del joves escoltes.

En les darreres reunions, segons manifestaven els mateixos representants religiosos en un comunitat de divendres, el fet religiós i el distanciament dels actuals responsables del grup amb l'Església ha estat determinant per negar l'adequació de l'espai.