L'Ajuntament solsoní comunica que a partir d'aquestes festes, concretament aquest divendres a la nit, la Policia Local començarà a realitzar controls d'alcoholèmia a les travesseres i vies públiques urbanes del municipi. Ho fa possible un conveni de col·laboració entre el Servei Català de Trànsit (SCT) i el consistori en matèria de seguretat viària.

El conveni recull la voluntat del SCT i l'Ajuntament de vigilar i controlar el nivell d'alcoholèmia en l'àmbit local amb l'objectiu d'incrementar la seguretat viària, i estableix la cessió temporal de l'ús d'un etilòmetre per part de l'organisme adscrit al departament d'Interior. Els agents de la Policia Local han assistit a una formació específica amb els Mossos d'Esquadra de Trànsit.

El nou aparell s'utilitzarà en preventius d'alcoholèmia, en accidents amb lesions i quan els conductors evidenciïn símptomes de trobar-se sota els efectes de l'alcohol. El primer control es farà aquest divendres, coincidint amb la data en què es concentren més sopars d'empresa, ja que és un dels dies més conflictius.