El president de la Generalitat, Quim Torra, ha visitat aquest matí la ciutat de Solsona, que celebra la seva Festa Major. Les autoritats solsonines l'han rebut a la sala de plens de l'ajuntament i Torra ha realitzat un parlament on ha reconegut la seva admiració a la ciutat i també ha recordat als presos polítics i exiliats: «Solsona és per a mi una de les ciutats més boniques del país. Darrera de les pedres i de la bellesa dels espais i de la gent, jo avui sobretot volia agrair-vos a tots la fidelitat i el vostre compromís pels drets i les llibertats del país, d'estar al costat dels nostres companys, doncs els presos polítics i els exiliats i amb aquesta reflexió em semblava que podia compartir aquestes paraules. A la Vila de Solsona agraït de compartir aquests dies de festa major amb vosaltres, gràcies, per haver sabut conservar les vostres pedres antigues i les vostres tradicions i alhora haver-vos sabut obrir a la modernitat i el progrés. I sobretot gràcies per la vostra fidelitat a Catalunya i per ser sempre al costat dels drets i llibertats del país. Un record emocionat pels nostres presos polítics i exiliats. Visca Solsona i visca Catalunya lliure».

Posteriorment, el president de la Generalitat ha participat en la baixada cap a la catedral de la corporació municipal. L'esdeveniment ha estat també acompanyat per alcaldes de la comarca i altres autoritats, com Alba Camps, representant del Govern a la Catalunya Central. Posteriorment, Torra ha asisit a la missa concelebrada presidida pel bisbe de Solsona i el president de la Generalitat també ha vist en directe als ballets tradicionals i a la tronada.

En el seu camí cap a la missa, Torra ha parlat amistosament amb el bisbe Xavier Novell i s'ha fet fotografies amb els solsonins.Com a curiositat, Torra s'ha trobat amb un veí que des del balcó ha llençat diversos papers amb el missatge «On és la República mentiders?».

A porta tancada, Torra participarà en un aperitiu que l'Ajuntament ofereix a autoritats, geganters, músics i trabucaires. Finalment, el president assistirà al dinar institucional que organitza l'Ajuntament amb la corporació d'alcaldes de la comarca.