Després d´un llarg procés iniciat durant el mandat passat, l´Ajuntament de Solsona ha publicat la licitació de les obres de construcció del nou tanatori municipal a l´espai de l´antic Club Sant Jordi, a l´avinguda de la Mare de Déu del Claustre. Si bé el pressupost global del projecte és d´1,7 milions d´euros, el consistori va decidir dividir el contracte en set lots en aplicació del principi de concurrència en els contractes públics i amb la voluntat d´afavorir la participació de les pimes.

El gruix més important del pressupost es destinarà a l´obra general de reforma de l´edifici actual (1.076.470 euros), seguit del de les instal·lacions (474.956). Es preveuen cinc lots més per a material funerari, mobiliari, equip d´audiovisuals de la sala d´actes, cortines i retolació. Els criteris d´adjudicació del primer lot inclouen l´execució de sis millores relacionades amb el condicionament de l´entorn immediat. Les empreses tenen temps de presentar la seva oferta fins al dia 17 de desembre a través de la seu electrònica de l´Ajuntament solsoní.

Aquestes obres, projectades per l´arquitecta solsonina Anna Grau, tindran un termini màxim d´execució de 12 mesos. L´immoble existent, en desús des que l´Espai de la Gent Gran va traslladar-se definitivament al Casal Cívic el gener del 2016, presenta molts desperfectes, causats sobretot per la humitat. El nou equipament tindrà 1.021 metres quadrats de superfície construïda, conservarà l´estructura i continuarà sent de planta baixa. A banda dels espais d´ús intern dels serveis funeraris, les instal·lacions tindran tres sales de vetlla, cadascuna amb un pati interior, i una sala de cerimònies civils ampliable pels laterals i la part final en cas que sigui necessari. Així mateix, s´ha previst la possibilitat que per a necessitats futures puguin habilitar-se dues sales de vetlla més.