L'Ajuntament de Solsona i el Consell Comarcal del Solsonès estan preparant una campanya informativa sobre la interrupció voluntària de l'embaràs que es publicarà durant la setmana vinent en motiu del del Dia internacional de les dones, el 8 de març. La iniciativa, que es durà a terme a través de les xarxes socials, respondrà a algunes preguntes com quin és el dret a la interrupció voluntària de l'embaràs, què en diu la llei, en quins supòsits es pot dur a terme, quins mètodes d'avortament hi ha, quins tràmits cal cursar i on cal adreçar-se.

L'anunci d'aquesta campanya arriba després que el bisbe de Solsona, Xavier Novell, digués en la seva glossa setmanal que l'avortament és "el genocidi més greu i terrible de la nostra humanitat". L'alcalde, David Rodríguez, apunta que "des de les institucions locals ens correspon defensar els drets de la ciutadania de manera propositiva" i que la voluntat del consistori "no és fer batalles dialèctiques amb cap altra institució, sinó vetllar pels drets fonamentals amb la feina del dia a dia dels nostres serveis públics". Així, assegura que "és amb l'acció que ens desmarquem de discursos que criminalitzen un dret", fent referència implícita a les recents declaracions del bisbe de Solsona.

La iniciativa de les regidories de Salut, Igualtat, Joventut i Afers Socials i de les conselleries comarcals d'Afers Socials, Igualtat i Joventut és una de les actuacions que s'emmarquen dins la programació del 8 de març d'aquest any al Solsonès, participada per diverses entitats i coordinada pel Servei d'Informació i Atenció les Dones (SIAD) amb el lema "Ens sobren els motius".