El president per delegació del Consell Comarcal del Solsonès, Ramon Costa, va presentar ahir la seva renúncia a l’ens comarcal. El republicà va assegurar que si marxa és perquè troba a faltar «un ambient més amable i respectuós», i va lamentar haver detectat «desconfiança permanent, partidisme malentès i els fantasmes del passat» dins l’ens que han impedit arribar a acords amplis en els principals projectes de la comarca.

En aquest sentit, Costa va lamentar la «manca de voluntat» dins l’ens «en temes de gran importància que requereixen un treball conjunt a nivell comarcal i que dificulten la dinàmica d’acords amplis per a l’assoliment dels reptes de present i futur». Durant els mesos en què ha assumit el càrrec, Costa ha treballat en projectes importants pel futur de la comarca com són el nou model de recollida selectiva comarcal o el projecte de millora de telecomunicacions així com liderar les negociacions amb el comitè de treballadors del Centre Sanitari. En aquest sentit, va assegurar que «els entrebancs a l’hora de dur a terme els projectes m’han portat a prendre la decisió».

En el seu discurs de comiat, Costa va assegurar que el Solsonès té dos camins: convertir-se en una comarca pionera a l’hora de decidir cap a on es vol anar i com fer-ho o continuar anant a remolc.

L’alcalde de La Coma i la Pedra va agafar la responsabilitat de presidir el Consell Comarcal del Solsonès a principis d’aquest any degut a la baixa mèdica de Sara Alarcón. Costa no només ha renunciat al càrrec de president en funcions sinó també al de conseller comarcal. Així, ara només es centrarà en la seva tasca com a batlle de La Coma i la Pedra. El vicepresident segon del Consell, Marc Casabosch, també d’ERC, serà el president per delegació a l’espera de l’entrada d’una nova persona en substitució de Costa i de la reorganització de les responsabilitats de l’equip de govern.

La resta de grups van lamentar la decisió de Costa, a qui consideren una bona persona i un bon polític, i van agrair la seva tasca durant els darrers mesos destacant la seva manera de treballar «oberta i conciliadora» i el fet d’haver donat més veu al Consell d’Alcaldies