El nou bisbe de Solsona, Francesc Conesa, ha estat elegit president de la subcomissió de relacions interconfessionals i diàleg interreligiós de la Conferència Episcopal Espanyola. Es tracta d’un departament que promou la unitat entre les diverses confessions del cristianisme, així com entre les religions no cristianes.

Conesa assumeix aquest càrrec mostrant el seu compromís. “Ahir els meus germans bisbes em van elegir per a presidir la subcomissió de relacions interconfessionals i diàleg interreligiós de la Conferència Episcopal Espanyola. Assumeixo amb il·lusió el repte de promoure la reconstrucció de la unitat dels cristians i de dialogar amb les religions no cristianes”, afirma.  

L'any 1966 es va crear el Secretariat Nacional d'Ecumenisme, que el 1975 es va transformar en la Comissió Episcopal de Relacions Interconfessionals, ampliant les seves competències. Dins d'aquest organisme que, a partir d'ara, liderarà el bisbe de Solsona, hi ha dos departaments, un que vetlla per la unitat dels cristians i l'altre pel diàleg interreligiós.