El fèretre de la reina d’Anglaterra, Elisabet II, passarà per una catifa feta en una fàbrica d’Olius, tal com va avançar ahir Rac1. L’empresa encarregada de la seva confecció ha estat Tèxtil Olius i tot i que sabien que l’encàrrec era per la reina d’Anglaterra, no sabien quin seria el seu ús, va explicar ahir la directora de l’empresa a Regió7.

L’empresa té seu a Barcelona però té la fàbrica al polígon industrial d’Olius, d’on treu el nom. L’encàrrec el van rebre «a finals de l’any passat», va explicar Tissot. La directora de l’empresa va assegurar que «sabíem que era per ells, però no que seria pel funeral de la reina». De fet, l’empresa ja havia confeccionat una catifa l’any abans que va ser utilitzada en el funeral del Duc d’Edimburg a l’abril del 2021. «Ho vam saber després», va apuntar Tissot. 

En aquesta ocasió l’encàrrec consistia en una catifa feta a mida que havia de ser de color vermell, feta 100% de llana natural i havia de tenir un cert gruix i densitat. Tissot no va revelar el preu del producte però va assegurar que en tractar-se 100% de llana natural i d’una qualitat concreta, era un producte «de molt valor». Pel que fa al metratge de la catifa, la directora de l’empresa va dir no recordar-lo. Tissot també va explicar a aquest diari que l’empresa té molt bon mercat al Regne Unit, fet que hauria afavorit que el Palau Reial demanés els seus serveis.

Tèxtil Olius és una empresa que es dedica a la confecció de feltres de llana. El seu origen és a l’any 1841, quan Joan Soler Roca funda la primera empresa d’Espanya dedicada a la fabricació de cintes de carda, però la marca actual no va néixer fins el 1980 i es va expandir internacionalment l’any 1999.

Elisabet II va morir dijous als 96 anys. Encara no ha transcendit la data de la cerimònia de comiat, tot i que es calcula que serà el 18 o el 19 de setembre.