Tres dels detinguts per l'agressió nazi de davant de la sala Stroika de Manresa han contractat els serveis de l'advocat barceloní Wenceslao Tarragó, que ha portat diversos casos mediàtics relacionats amb l'extrema dreta, entre els quals la defensa d'alguns autors d'un atac racista a Sant Vicenç de Castellet, en el judici celebrat fa tres anys.

El cas es remunta al 2002, quan un grup de joves es va adreçar a una casa de Sant Vicenç que acollia una família de marroquins i, després de llançar-hi una ampolla plena de benzina amb l'objectiu d'incendiar-la, van apallissar un dels membres de la família. El cas va ser jutjat l'any 2009 a l'Audiència de Barcelona i el jutge va condemnar deu dels quinze acusats, amb penes que van anar fins als catorze anys de presó.

D'altra banda, en els darrers anys, Tarragó també ha portat la defensa d'alguns acusats d'agredir un equip de futbol format per immigrants, el Bada Bing, i la defensa d'un skin, Emilio Cortés, que va matar un okupa durant les festes de Gràcia de Barcelona del 2004.

El mateix advocat, però, ha portat la defensa de casos mediàtics de tot tipus. Per exemple, va ser l'advocat de Dulji Kosum, l'assaltant kosovar del xalet dels Tous que ha fugit de la justícia. El 9 de desembre del 2006, Kosum estava a dins del mateix cotxe que Sinani Gazmend, el kosovar que va morir pels trets disparats pel gendre dels Tous, Lluís Corominas. Kosum va ser detingut per l'intent de robatori, però va fugir quan la jutgessa d'instrucció de Manresa el va deixar en llibertat provisional.

Més recentment, Tarragó ha defensat un dels processats per la trama de corrupció policial al port de Barcelona, concretament el presumpte cap dels policies.

Tarragó va ser contractat per tres dels acusats de l'agressió nazi a la Stroika el mateix dia que van ser detinguts, dimecres de la setmana passada, però podria ampliar la defensa a d'altres empresonats pel mateix cas. I és que molts d'ells estan abandonant aquests dies els seus advocats d'ofici i estan recorrent també a lletrats particulars.

En total, els Mossos van detenir dotze acusats de l'agressió nazi contra tres joves que esperaven per entrar a un concert antifeixista a la Stroika, un dels quals va quedar ferit molt greu. La jutgessa va enviar a presó provisional nou dels acusats, veïns de municipis del Vallès Occidental com Terrassa, Polinyà, Viladecavalls i Castellar del Vallès. Dos més, veïns d'Igualada i Capellades, van quedar en llibertat amb càrrecs. I un menor d'edat va passar a disposició de la fiscalia de menors.