En plena temporada alta de visitants, els Mossos d'Esquadra han augmentat la seva presència a Montserrat. Han reobert l'oficina, que feia deu anys que estava tancada, i ara hi tenen patrulles de forma permanent. Com a mínim fins a l'octubre, quatre agents vetllaran cada dia per la seguretat al monestir.

La Montse i el Manel són dos d'aquests agents fixos. Patrullen cada dia tant pel monestir com per altres espais transitats, com l'aparcament, l'accés al cremallera o el de l'aeri. "La coordinació amb la seguretat privada de l'abadia és clau. Si ells veuen una cosa estranya que pot aixecar sospites que una persona no és aigua clara, com a mínim ja estem aquí", explica ella.

Patrullant amb els dos agents, aquest diari va ser testimoni d'aquesta complicitat entre seguretat privada i pública. Vigilant que es creuava amb la parella d'agents, s'aturava per intercanviar impressions. No són, però, els únics que els alerten. "El fet que la gent vegi patrulles a peu fa que ens avisin de qualsevol cosa que els sembli incoherent. Això fa que la resposta que puguem donar sigui també més ràpida", afegeix ell.