Segueix-nos a les xarxes socials:

Entre 2 i 100 milions d'espècies

Un peix-granota, estrella del 'top 10' de noves espècies

El segueixen una esponja carnívora, un peixet amb ullals, una aranya daurada i un cuc marí

Un peix-granota amb aparença psicodèlica destaca entre les 10 espècies més importants descobertes el 2009, segons un comitè de científics internacional. Aquest peix mostra un patró inusual i és únic entre els peixos granota per la seva cara plana.

La llista d'espècies recent batejades o descrites és realitzada cada any per l'Institut Internacional d'Exploració d'Espècies de la Universitat d'Arizona, i per un comitè internacional de taxonomistes, científics responsables de l'exploració i estandardització d'espècies.

Al 'top 10' també hi ha una esponja carnívora i un peixet d'aigua dolça dotat d´ullals trobat a Myanmar, així com la primera aranya daurada descoberta des de 1879, un cuc marí que allibera "bombes" lluminoses verds quan se sent amenaçat, i un llimac de mar insectívor, trobada a Pak Phanang, al golf de Tailàndia.

Tancant les deu principals espècies noves estan un peix-ganivet, una carismàtica planta que produeix llançadors per atrapar insectes de la mida d'una pilota de futbol americà, un xampinyó d'uns cinc centímetres i una batata comestible trobada a Madagascar que té diversos lòbuls en lloc de un de sol.

Quentin Wheeler, director de l'Institut Internacional d'Exploració d'Espècies, va dir que aquesta llista anual ajuda a atraure l'atenció sobre la biodiversitat i el camp de la taxonomia.

Prem per veure més contingut per a tu