El navegador de Google, Chrome, s'ha convertit per primera vegada en la seva història en el navegador web més utilitzat. Fins al moment el navegador de Google només havia aconseguit arrabassar aquest lloc a Internet Explorer, el navegador de Microsoft, durant un cap de setmana. No obstant això, Chrome s'imposa entre els usuaris.

Les estadístiques realitzades per StatCounter han mostrat els resultats d'ús dels navegadors per part dels usuaris durant l'últim any, i l'augment en l'ús de Google Chrome és pràcticament proporcional a la caiguda d'Internet Explorer. Internet Explorer fa un any tenia una quota de mercat del 44 per cent, dominant clarament el panorama. No obstant això ha anat baixant a poc a poc fins a situar-se ara en el 32 per cent.

D'altra banda, el navegador Google Chrome ha passat d'un 19,37 per cent a un 32,76 per cent, superant per tant al seu major competidor. Però durant aquest període no ha superat només a Internet Explorer, sinó que cap a finals de l'any passat també va superar en ús a Firefox. El navegador de la Fundació Mozilla ha perdut una mica de quota, passant en un any del 29,18 al 25,47 per cent.

Els que s'han mantingut gairebé iguals i amb una quota molt menor són Safari i Opera. El primer té ara un 7 per cent i Opera s'ha de conformar amb un 1,74 per cent a la web.

Però la estadístiques de StatCounter li han donat una doble alegria a Google, ja que Android Robot, el seu navegador mòbil, va superar a Opera el mes de març com el més utilitzat en els dispositius mòbils.

El passat mes de març, Chrome va superar al seu rival Internet Explorer, convertint-se en líder del mercat a nivell mundial per primera vegada encara que fos només durant un diumenge. Això es va deure principalment al fet que els usuaris declaraven usar Internet Explorer a la feina, però no obstant això a casa, durant el cap de setmana, preferien utilitzar Chrome.