El Mobile World Congress (MWC) està registrant una gran afluència de públic, la qual cosa fa pensar que el congrés superarà els 70.000 assistents previstos inicialment. El saló va obrir portes a la seva nova ubicació, el recinte firal de Gran Via de l'Hospitalet, amb la presència del príncep Felip i representants de les diferents administracions públiques.

Amb motiu del certamen, us apropem un llistat de les tecnologies més destacades que s'estan presentant a Barcelona, aquests dies que és el centre de mira en telefonia mòbil.

ZTE presenta el seu primer mòbil intel·ligent amb Firefox OS

La multinacional xinesa ZTE ha presentat avui el primer mòbil intel·ligent amb el sistema operatiu Firefox OS, que es diu ZTE i es llançarà a Espanya, Veneçuela i Colòmbia a mitjan 2013.

En roda de premsa al Mobile World Congress, directius de ZTE, Mozilla i Telefónica, han presentat aquest mòbil "d'entrada per als joves i la gent de pressupostos limitats".

Es tracta d'un telèfon mòbil intel·ligent amb una pantalla de 3,5 polzades HVGA TFT tàctil, amb 256 megabytes de RAM i 512 de memòria i amb una càmera de 3.2 megapíxels.

Vodafone aposta per un mòbil intel·ligent de menys de 30 dòlars

El conseller delegat de Vodafone, Vittorio Colao, ha fet una decidida aposta pels anomenats "mercats emergents" on la penetració dels mòbils intel·ligents és de sol el 6%, encara que per accedir a aquests potencials clients calguin "smartphones" a menys de 30 dòlars.

Vodafone busca un mòbil que estigui per sota dels 30 dòlars per a introduir-ho en els mercats emergents, ja que en l'actualitat compten amb dispositius de 50 dòlars. Mentre a Europa la penetració dels mòbils intel·ligents és del 40% en els mercats emergents és del 6%, segons Colao.

Sony fabricarà mòbils amb el nou sistema operatiu Firefox OS

Sony també fabricarà mòbils amb el nou sistema operatiu Firefox OS, desenvolupat per Mozilla amb el suport de Telefónica, ha anunciat avui el president i conseller delegat de Telefónica R+D, Carlos Domingo, al Mobile World Congress.

Domingo ha assenyalat que el suport de Sony és molt important, ja que no només aporta al sistema el seu hardware, sinó també tot un món de continguts.

El xinès ZTE, primer mòbil Firefox

La multinacional xinesa ZTE va presentar el primer mòbil intel·ligent amb el sistema operatiu Firefox OS, que es diu ZTE i es llançarà a Espanya, Veneçuela i Colòmbia a mitjan 2013. Directius de ZTE, Mozilla i Telefónica van presentar aquest mòbil, «d'entrada per als joves i la gent de pressupostos limitats».

Asus sorpren amb un «Phablet»

A la presentació mundial del Firefox OS de diumenge, en la qual 18 operadors de telecomunicacions li van donar el seu suport, es va dir que ZTE, Alcatel i LG fabricarien inicialment mòbils amb aquest sistema i que posteriorment ho faria Huawei. Sony també va dir ahir que apostaria per aquest sistema.

La companyia taiwanesa Asus va presentar el PadFone Infinity, la seva nova combinació de telèfon i tauleta, i el Fonepad, una tauleta de 7 polzades que funciona com a telèfon i que sortirà a la venda l'abril a Europa amb un competitiu preu de 219 euros.