La primera indústria de l'oci del món, el videojoc, s'ha confabulat per llançar en just tres setmanes la seva bateria pesada de cara a la campanya de Nadal. És gràcies a títols com 'Call of Duty', 'Fallout' o 'Star Wars Battlefront' que aquesta potent indústria espera ingressar aquest any 91.000 milions de dòlars a tot el món, un 9,4% més que l'any passat.

L'espectacle va començar a principis de mes amb 'Call of Duty: Black Ops 3'. Amb artilleria pesada un anunci de cinema amb actors de Hollywood, estrelles del futbol americà i models. Va arribar per arrasar i sembla que ho ha aconseguit. 550 milions de dòlars recaptats en només un cap de setmana. És l'època més important de l'any, de cara a la campanya de Nadal i això es tradueix en el llançament dels títols més esperats.

Un exemple és també 'Fallout 4', la revisió retrofuturista d'un Boston postapocalíptic imaginat per Bethesda va aconseguir en el seu primer dia gairebé mig milió de jugadors simultanis en PC i més de 750 milions de dòlars recaptats. Fallout serà dur rival per a Lara Croft. 'Rise of the Tomb Raider', llançat la mateixa setmana serà un dels esperons de la temporada nadalenca, amb els seus salts impossibles i l'exploració de tombes.

Però un gegant acaba de treure la poteta. ¿Qui no ha somiat alguna vegada amb pilotar un Tie Fighter, brandar un sabre làser o lluitar contra l'imperi? Això és el que promet 'Star Wars Battlefront'. Una immersió en tota regla en el món creat per George Lucas, a un mes de l'estrena de l'Episodi 7 en els cinemes.