L'era digital ha revolucionat la manera de conèixer noves persones i a la Catalunya Central molts usuaris utilitzen aquestes aplicacions per ampliar el cercle d'amistats més enllà de la comarca on viuen. La pregunta «estudies o treballes?» que s'utilitzava quan la gent coneixia noves persones, només, sortint un dissabte a la nit, ha quedat relegada als annals de la història. Actualment, n'hi ha prou baixant-se una aplicació al mòbil. Aquestes són les 6 més utilitzades pels usuaris:

Tinder

Fàcil d'utilitzar, intuïtiva i ràpida. Per donar-te d'alta necessites tenir un compte actiu a Facebook i és senzill donar-te de baixa. L'aplicació proposa contactes propers a l'usuari, que ha de lliscar a un costat o un altre a la foto que apareix de l'altre usuari per descartar-lo (de forma anònima) o dir-li que li agrada. Si els dos usuaris s'agraden, tots dos poden accedir a un xat privat.

Badoo

La geolocalització és un dels seus punts més potents, ja que resulta atractiu per a l'usuari que mostri quins altres usuaris actius té al seu voltant, sobretot quan hi ha un filtre en funció dels seus gustos. Té un funcionament molt similar a Tinder, i l'usuari pot triar o descartar altres usuaris i també iniciar un xat, però en aquest cas és de pagament, amb alguna funció bàsica gratuïta.

Happn

Intuïtiva i simple. Aquesta aplicació posa l'accent en la geolocalització dels usuaris, l'actualització en temps real, el seu caràcter multimèdia i els seus serveis alternatius. La timeline representa carrer per on camina l'usuari i fa memòria de les seves trobades amb altres usuaris. Creada amb Facebook Connect, també permet sincronitzar amb Instagram i Spotify.

Meetic

Per accedir a l'aplicació d'aquesta web de recerca de contactes és necessari registrar-se abans a la pàgina web principal. Una vegada l'usuari ja està registrat, se li notifiquen el que en aquesta aplicació s'anomenen les fiblades que li han fet altres usuaris, amb els quals pots contactar a través d'un xat privat. El seu ús està vinculat a un servei de pagament i, de fet, només es pot xatejar pagant una quota mensual.

POF

Plenty of Fish (POF) és una pàgina de contactes molt coneguda als Estats Units, el Regne Unit, Austràlia i Canadà, entre altres països, i a l'Estat espanyol també té molts usuaris. Quan l'usuari s'hi registra, ha d'omplir, en el seu perfil, una gran quantitat de camps, de diferents àmbits de la personalitat. Però la finalitat és, precisament, que els altres usuaris coneguin millor les altres persones que hi estan registrades.

Adoptauntio.es

És una aplicació de contactes en què les dones manen. Són les usuàries les que busquen el perfil de noi que més els agrada i són elles les que donen permís als homes per xatejar i, així, conèixer-se. Es presenta als nois com un catàleg i són classificats depenent del seu perfil i de les seves característiques físiques.