WhatsApp s'ha convertit en una part indispensable de la nostra vida. Fa temps que el servei de missatgeria instantània va esdevenir una de les aplicacions més descarregades a tot el món. Però el que molts usuaris no saben és que la companyia pot tancar el teu compte sense previ avís, ja sigui de manera temporal o definitiva.

I és que segurament quan et vas instal·lar l''app' vas fer com la majoria dels mortals i vas passar per alt els 'Termes i Condicions' en què WhatsApp detalla els motius pels quals pot bloquejar el teu compte. Aquests són alguns d'ells.

Enviar massa missatges

No t'espantis, WhatsApp no ??et tancarà el compte per enviar aquest meme tan graciós als teus innombrables grups d'amics. Això sí, vés amb compte si ets dels que reenvia el mateix missatge a tots els teus contactes utilitzant un programa informàtic. I és que l'aplicació prohibeix l'ús de missatgeria automàtica per a l'enviament massiu de missatges en els seus termes i condicions del servei.

Ser bloquejat per moltes persones

Si un compte està tancat per molts usuaris en un breu període de temps, WhatsApp pot suspendre'l temporalment. El servei de missatgeria instantània no detalla el nombre de bloquejos necessaris per a suspendre-la, però recomana comunicar-se a través de l''app' només amb contactes coneguts.

Compte amb els missatges o fotos de perfil

WhatsApp pot tancar el teu compte si els missatges que envies als teus contactes o les teves fotos de perfil són obscenes, difamatòries, intimidants o ofensives des del punt de vista ètnic o racial. També pot tancar-lo si aquests missatges promouen o fomenten conductes que serien il·legals o inadequades.

Enviar virus a través dels missatges

Sigui de forma inconscient o per fer mal a altres usuaris del servei de missatgeria, enviar virus a través de missatges pot deixar-te sense WhatsApp. La companyia castiga a tot aquell que es dediqui a enviar enllaços o documents amb contingut maliciós.

Crear grups amb gent desconeguda

Pots posar en perill el teu compte de WhatsApp si et dediques a crear grups a l''app' amb gent que no tens guardada a l'agenda del teu telèfon. Tot i que aquesta mesura està més dedicada a les empreses que als usuaris, per intentar que no facin publicitat, evita tenir molts d'aquests grups.

Infringir els drets d'autor

La companyia prohibeix als seus usuaris enviar o pujar imatges, vídeos o qualsevol altre contingut que estigui protegit amb drets d'autor, de privacitat, propietat intel·lectual o altres drets de propietat.

Robar identitats

Des que les xarxes socials van aparèixer a les nostres vides els delictes de suplantació d'identitat han anat en augment. Utilitzar les imatges o dades d'una altra persona, sigui per danyar la seva imatge o per guanyar una mica de notorietat, és un delicte que WhatsApp pot castigar amb el tancament del compte.