L'organisme de control de protecció de dades d'Itàlia va ordenar divendres a la xarxa social TikTok intensificar les restriccions d'edat en la seva aplicació després que una menor hagi mort per participar en un dels reptes virals que circulen en la plataforma.

Dimecres passat, una nena de 10 anys va morir asfixiada a la ciutat italiana de Palerm, mentre participava en el desafiament viral anomenat "Black Out Challenge". La germana, de 5 anys, és qui va descobrir el cos inconscient d'Antonella que va ser traslladada a l'Hospital Infantil de Palerm pels seus pares, després d'haver entrat en un coma del qual no ha sobreviscut.

Un 'joc' perillós

El «Blackout challenge» és el joc proposat a 'Tik Tok' i consisteix que els nens es bloquegin la respiració fins a desmaiar-se i experimentar així fortes sensacions. Es tracta d'una pràctica molt perillosa que provoca accidents cada any, alguns d'ells fatals.

Els pares han explicat al diari 'La Repubblica' que una altra germana, de 9 anys, ha sigut qui els ha explicat el que ha passat: «Antonella estava jugant al joc de l'asfíxia». El pare de la nena ha confessat al diari no saber res d'aquest joc: «Només sabia que Antonella entrava a 'TikTok' per veure vídeos. ¿Com havia d'imaginar aquesta atrocitat?», s'ha interrogat desesperat.

Al barri, els veïns han recordat els crits que es van produir a la casa quan la mare de la jove, embarassada del seu quart fill, es va trobar la nena al bany del domicili, segons han explicat les mateixes fonts.

Davant la tragèdia, la plataforma fundada el 2016, que diu que compta amb 100 milions d'usuaris a Europa, ha emès un comunicat: «La seguretat de la comunitat 'TikTok' és la nostra màxima prioritat, estem a disposició de les autoritats competents per col·laborar en tota investigació», ha escrit.